Pszichológia érdekességek

Pszichológia érdekességek

Hogyan vegyük észre ha befolyásolnak minket?

2021. május 18. - V.Szandraa

Sokan manipulálják manapság az embereket. Fontos lenne felfigyelni arra, ha valaki befolyásolni próbál. Időről időre egyre több platformon tapasztalhatjuk ezt meg. A reklámokban, a szükségtelen dolgokról is próbálják elhitetni velünk,hogy szükséges. A legtöbb ember olyan dolgokat vásárol emiatt amit később megbánhat. A népesség tagjai megpróbálják rávenni társaik tudatalattiját arra amit ők akarnak. Erre sok esetben később sem jönnek rá az emberek.

Hogyan vegyük észre ha befolyásolni próbálnak?

 

  1. Ha befolyásolni próbálnak minket, akkor a szemünkbe fognak nézni. Fontos, hogy amíg beszélnek a szemkontaktust tartani fogják. Ezzel minket kínos helyzetbe hozva, miáltal nem lesz türelmünk.
  2. Sürgetnek. A kezükkel a levegőbe hadonásznak és közben folyamatosan a sürgetés jeleit adják le.
  3. Mielőtt rátérnek arra mit akarnak, egy olyan elképzelhetetlen, megfoghatatlan szívességet fognak kérni amire biztosan nemleges választ adunk. Ezután egy kisebb, reálisabb kérést fognak közölni. Mivel ez jobb döntésnek bizonyul igent mondunk rá.      
  4. A kérést a nap végén teszik föl. A nap végén az ember már sietnek haza, pihenni a családjához. Ekkor már nincs kedve ezzel foglalkozni és egyszerűen igent mond.
  5. Mielőtt kimondják vágyaikat érdekes dícséreteket fognak mondani. 

 

Ha valaha tapasztaltad már ezek alapján a befolyásolás jeleit magadon, kommentelj!

 

Vagy te vagy az aki befolyásol másokat?

 

 

 

V.SZANDRAA

A bejegyzés trackback címe:

https://pszihologiaerdekesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr10016565102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bigi2010 2021.05.18. 19:31:38

Zepter, Amway, majd Network21, szerencsére már kihalófélben vannak az ilyen "ajándékos vásárlási" összejövetelek, vagy lerendezte őket a GVH.
Sajnos az interneten számos oldal van, ahogy kuruzslók kínálgatják szerencsétlen reménytelen betegeknek a csodaszereket.
Ugyan szemkontaktus nincs de helyette egy részről kilátástalanság van, más részről a szerkesztők által kreált hamis dicsérő vélemények.
süti beállítások módosítása